• Nieuws
  • Leerlingenvervoer tijdens Corona

Leerlingenvervoer tijdens Corona

Het kabinet heeft in de persconferentie van dinsdag 24 februari 2021 aangegeven dat vanaf 1 maart de scholieren van het Middelbaar Onderwijs en Middelbaar beroepsonderwijs weer hun school mogen bezoeken. Uw kind maakt gebruik van het leerlingenvervoer naar zijn of haar school. Het leerlingenvervoer zal weer starten op 1 maart. Een aantal scholen houdt de eerste dagen nog het rooster aan van de noodopvang en start op 3 maart weer met het reguliere onderwijs.

De uitvoerders van het leerlingenvervoer houden zich strikt aan het sector protocol voor het doelgroepenvervoer, deze is na te lezen op onze deze website.
Het kan zijn dat uw kind in een busje zit met 7 of 8 personen + chauffeur. Zolang het is toegestaan om met dit aantal mede leerlingen te rijden en zolang het geen extra risico’s met zich meebrengt, blijven wij volgens het huidige protocol de leerlingen vervoeren.

Wij vragen om uw begrip hiervoor. Bent u het niet eens met deze maatregel en wilt u uw kind niet door ons laten vervoeren, kunt u ervoor kiezen om zelf het vervoer voor uw kind te regelen. De gemeente waar uw kind verblijft, kan u verder informeren over onkostenvergoeding Openbaar vervoer of eigen vervoer.

Download het bericht bij protocol 'Zorgvervoer en taxivervoer (v250121)'

Met vriendelijke groet,

Doelgroepenvervoer Westfriesland

Tel: 0229-252200

Werkdagen: ma t/m vrij
Telefonisch bereikbaar van 8:30 tot 16:30
Bereikbaar via mail van 8:00 tot 17:00 op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijzigingen via de email hebben een verwerkingstijd van 2 werkdagen een nieuwe aanmeldingen hebben een verwerkingstijd van 3 werkdagen. Indien u een wijziging of nieuwe aanmelding binnen de gestelde verwerkingstijd doorgeeft, kunnen wij niet garanderen dat deze verwerkt wordt. Indien u een absentie wilt doorgeven via de app, dan wordt deze binnen 24 uur verwerkt.