• Nieuws
  • Sector protocolzorgvervoer kinderen en jongeren t/m 17 jaar met bijlage RIVM (PDF)

12/01/2022

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Vanuit het Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) is een nieuw sectorprotocol (vanaf 1 januari 2022) gestuurd naar de taxibedrijven en organisaties die het vervoer van uw kind verzorgen. Het dringende advies is om alle leerlingen vanaf 4 jaar een niet-medisch mondkapje te laten dragen in het vervoer.

Download hier de protocollen (PDF):

Sectorprotocol-zorgvervoer-kinderen-en-jongeren-tm-17-jaar-met-bijlage-RIVM-v010122-DEF

Hoofdlijnen van sectorprotocollenZorg- en Taxivervoersector

PROTOCOL SAFE TAXI TRANSPORT (ENGLISH VERSION)

 

Deze maatregelen worden aangescherpt om verdere besmettingen onder kinderen, maar ook zeker onder de chauffeurs te voorkomen. Om die reden vragen wij u als ouder/verzorger om uw medewerking te verlenen en zorg te dragen voor het gebruik van een mondkapje bij uw kind bij het instappen in de taxibus. Ook als u persoonlijk andere overwegingen heeft en/of het niet eens bent met het landelijk beleid.

Het is een dringend advies, en wij vragen u dan ook om niet de discussie aan te gaan met de chauffeur bij het instappen van uw kind. Kinderen met de bekende klachten (snottebellen) mogen helaas niet met de taxibus mee, ook niet met een lichte verkoudheid. Als de leerling wel met de taxi naar school is gebracht en tijdens de schooldag klachten krijgt zijn de ouders/verzorgers zelf verantwoordelijk voor het ophalen van de leerling

U kunt de protocollen ook nalezen op onze website www.doelgroepenvervoerwestfriesland.nl

Met vriendelijke groet,

Team Doelgroepenvervoer WF

Tel: 0229-252200

Werkdagen: ma/woe/do
Telefonisch bereikbaar van 8:30 tot 17:00
Bereikbaar via mail van 8:00 tot 17:00 op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Wijzigingen via de email hebben een verwerkingstijd van 2 werkdagen een nieuwe aanmeldingen hebben een verwerkingstijd van 3 werkdagen. Indien u een wijziging of nieuwe aanmelding binnen de gestelde verwerkingstijd doorgeeft, kunnen wij niet garanderen dat deze verwerkt wordt. Indien u een absentie wilt doorgeven via de app, dan wordt deze binnen 24 uur verwerkt.